تکنولوژیاپلیکیشن

تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو در چیست؟

شرح کامل تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو در بازار تلفن همراه ایران، دلیل رواج و جلوگیری از بروز سو تفاهم در سنجش کیفی و قانونی محصول.

حل چالش تفاوت گوشی‌ اکتیو و نات اکتیو

تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو در چیست؟ این پرسشی‌ست که حتماً، حتی برای یک بار هم که شده به گوش خریداران گوشی‌های هوشمند در بازار ایران رسیده و ذهن برخی را نیز به خود مشغول کرده است. متعاقباً نیز امروزه چون به دنبال خرید با اطمینان خاطر بالا هم هستیم، سوال بعدی آن است که اکتیو یا نات اکتیو بودن بر مسئله‌ی رجیستری تاثیر دارد یا خیر؟ تلاش ما در این نوشتار بر آن است که پاسخی روشن و همه جانبه به این پرسش ارائه نماییم، که اساساً اکتیو یا نات اکتیو بودن به چه معناست؟ تفاوت هر کدام با دیگری در چیست؟ و قرار گرفتن گوشی در هرکدام از این دسته‌ها چه مزایا و معایب احتمالی را برای مصرف کننده از جهات گوناگون به همراه خواهد داشت؟ امیدواریم که در انتهای نوشتار پاسخ جامع، کامل و مفیدی را به نظر شما رسانده باشیم.

 

اکتیو و نات اکتیو به چه معناست؟

برای دریافت پاسخی واضح و روشنگرانه، نسبت به تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو و یا هر پرسش‌ ذهنی دیگری، ضروری‌ست که به معنای واحد و مشترکی از آن پرسش دست یابیم، که مورد توافق همه قرار گیرد.

از معنای لغوی کلمه‌ی اکتیو یعنی فعال، می‌توان تا حدودی به معنای اصطلاح رواج یافته در بازار ایران دست یافت. اکتیو یعنی گوشی قبلاً یک بار روشن و در شبکه‌ فعال شده باشد. پس از فعالسازی هم مجدداً خاموش، پک و سپس فروش رفته باشد. مشخصاً توضیح کاملی راجع به دلیل طی کردن چنین مراحلی در ادامه ارائه خواهد شد.

در مورد کلمه‌ی نات اکتیو یا غیر فعال هم، روال معنایی همان روال ذکر شده است. یعنی این دسته از گوشی‌ها برخلاف دسته‌ی نخست، روشن نشده و تا به حال در شبکه‌ فعال نشده‌اند.

پس دانستیم که نخستین تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو در یک بار روشن شدن یا نشدن یا به عبارتی فعال شدن آن‌هاست. بنابراین مسئله‌ای است که ارتباطی به قانون رجیستری در ایران هم پیدا نمی‌کند.

احتمالاً چالشی که این‌جا ذهن مصرف کننده را در بحث تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو درگیر خواهد نمود، مسئله‌ی آکبند بودن یا نبودن گوشی مورد نظر است. مبحثی که در ادامه‌ی نوشتار، ارائه‌ی توضیحات ساده‌ای، از آن گره‌گشایی خواهد نمود.

لینک مرتبط:معرفی آیفون 14 پرو مکس به عنوان بهترین گوشی دنیا

راهکار تجاری؛ چالش روانی و بحران مصرف کننده

تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو آن‌جا پدید می‌آید که هر یک از برندهای مطرح دنیا براساس ساختار و برنامه‌ی اقتصادی خود وظیفه‌ی پخش و فروش محصولات‌شان در کشورهای مختلف را به توزیع کنندگانی خاص می‌سپارند. توزیع کنندگان بر اساس قرارداد خود با کمپانی موظف‌اند رقمی در حدود 90% از محصولات دریافتی را در کشور خود به فروش برسانند و می‌توانند 10% مابقی را به کشورهای دیگر صادر نمایند.

شرکت سازنده نیز براساس میزان دستگاه‌هایی که برای نخستین بار در آن کشور اکتیو شده، قرارداد توزیع کننده را راستی آزمایی می‌نماید.

حال به دلیل مسئله‌ی تحریم‌های شکل گرفته علیه ایران؛ به نوعی تمامی برندهای معروفِ موجود در بازار، توزیع کننده‌ی رسمی‌ای در ایران ندارند. بنابراین یک نتیجه‌ی خیلی ساده به دست می‌آید؛ واردکنندگان تمامی برندها از طریق توزیع کنندگان سایر کشورها محصولات را وارد کشور می‌نمایند. این یعنی مثلاً گوشی که برای چین یا سنگاپور ساخته شده، توسط واردکنندگان ایرانی خریداری شده و وارد بازار کشور می‌شود. اینجاست که تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو تبدیل به یک بحران روانی، علی الخصوص در جامعه‌ای مثل ایران می‌گردد.

بنابراین توزیع کنندگان سایر کشورها بر اساس تقاضای بازار، درصدی از محصولات‌شان را که باید فقط در کشور خود توزیع نمایند، به منظور حفظ تعهد قرارداد شده با کمپانی و نیز از دست ندادن رقابت بازار برای نخستین بار در کشور خود اکتیو می‌نمایند، سپس مجدداً محصول را پک کرده و با خیال راحت در سایر کشورها نیز به فروش می‌رسانند.

نتیجه‌ی حاصله کاملاً روشن است. طبق چنین آماری توزیع کننده با کمپانی و کمپانی با کشورهای تحریم کننده دچار مشکل نخواهند شد. چرا که محصول برای اولین بار در کشور مورد نظر اکتیو شده است.

پس مشخصاً این موضوع خاص، یعنی حجم پایین محصولات نات اکتیو در برابر محصولات اکتیو شده، در چالش ایجاد شده پیرامون تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو باعث می‌شود که قیمت‌ها نیز در بازار تحت تاثیر قرار گیرد. چنان‌که شاهد ارائه‌ی قیمت بالاتر برای محصولات نات اکتیو موجود در بازار هستیم.

اکتیو یا نات اکتیو
اکتیو یا نات اکتیو

آیفون؛ نقطه‌ی تشدید حساسیت‌ها

گوشی اکتیو و نات اکتیو مختص برند خاصی نیست. طبق آن‌چه که شرح آن رفت می‌توان نتیجه گرفت بخش اعظمی از محصولات موجود در بازار کشور برای رفع موانع موجود به صورت اکتیو شده وارد کشور می‌شوند. اما از آن‌جا که مصرف کنندگان برند اپل، هزینه‌ی بیشتری برای محصول خود می‌پردازند و کاملاً طبیعی حساسیت بالاتری نیز از خود بروز خواهند داد. هم‌چنین این امکان شرکت اپل، که دسترسی به زمان و مکان فعالسازی گوشی را برای مصرف کننده فراهم ساخته است، حساسیت بر روی اکتیو و نات اکتیو بودن گوشی در این برند را به نسبت سایر برندها به شکل قابل ملاحظه‌ای تقویت نموده است.

 

 

نحوه‌ی تشخیص گوشی‌ اکتیو و نات اکتیو در برند اپل

برای تشخیص اکتیو و نات اکتیو گوشی باید مراحل زیر را طی نمایید:

  • در ابتدا به سایتapple.com  مراجعه نمایید.
  • در فیلد  Enter your serial number سریال آیفون خود وارد نمایید.
  • برای مشاهده‌ی سریال آیفون ‌باید به مسیر Settings > General > About در گوشی و یا شماره سریالی که بر روی جعبه‌ی آن وجود داردمراجعه نمایید.
  • در مرحله‌ی بعد دو حالت را پیش رو خواهید داشت؛

اگر با یک تیک سبز مواجه شدید، به این معنا‌ست که گوشی شما قبلاً اکتیو شده است. در این حالت باید گفت: که در صفحه‌ی اعلام وضعیت آیفون، با مواردی رو به رو می‌شوید، که اطلاعاتی در مورد تاریخ فعال شدن گوشی، پشتیبانی تلفنی و تاریخ گارانتی آن قابل مشاهده است. بد نیست اگر این‌جا اشاره‌ای مجدد داشته باشیم و یادآوری نماییم که گارانتی اپل، به دلیل عدم وجود نمایندگی رسمی در ایران و عدم دسترسی به خدمات پس از فروش فایده‌ای برای شما نخواهد داشت. بنابراین آنچه که هنگام خرید برای‌تان اهمیت خواهد داشت، توجه به گارانتی شرکتی و معتبر محصول است.

اما اگر با یک علامت زرد رنگ مواجه شدید، به این معنا‌ست که گوشی شما نات اکتیو است.

چنین پیامی Please activate your iPhone نیز در این حالت به نمایش در می‌آید که مشاهده‌ی آن اطمینان خاطر شماست، از بابت اورجینال و آکبند بودن گوشی که خریداری نموده‌اید.

اکتیو و نات اکتیو
اکتیو و نات اکتیو

 

خرید گوشی؛ چه اکتیو، چه نات اکتیو

تفاوت گوشی اکتیو و نات اکتیو پس از مطالعه‌ی اطلاعات ارائه شده در این متن، دیگر نباید از چندان اهمیت ویژه‌ای نزد شما برخوردار باشد. طوری‌که پس از این، اگر بنا به خرید گوشی هوشمندی داشتید، بدون چنین دغدغه‌ای خرید خود را انجام خواهید داد. متناسب با نوع نگاه و تفکر فردی‌تان گوشی اکتیو یا نات اکتیو را انتخاب می‌نمایید. چرا که از کیفیت فنی آن اطمینان خاطر خواهید داشت.

اما در باب تکمیل و تجمیع و نتیجه‌گیری در انتها باید ذکر کنیم، که اکتیو یا نات اکتیو بودن صرفاً یک ترکیبِ لغوی زاده شده از فرآیند تجاریِ دور زدن تحریم‌هاست. انتخاب هر کدام از این دو نوع، قطعاً برای خریداران مشکل ساز نخواهد بود. فقط کافی‌ست خریداران به هنگام خرید توجه نمایند، که استعلام اصالت کالا، مشخص بودن واردکننده‌ی آن، داشتن کد فعالسازی یا رجیستری از مواردی‌ست که در صورت خرید گوشی اکتیو شده یا نات اکتیو حتماً باید توسط ایشان چک شود. ضمن این‌که چنین کالایی قاعدتاً مشمول 18 ماه گارانتی نیز خواهد بود. همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد، با توجه به عدم امکان بهره‌گیری از گارانتی شرکت اپل، شرکت گارانتی کننده‌ی محصول در ایران نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا